Welke persoonlijke waarden zijn voor jou belangrijk? Juist nu.
12 juni 2020 

Welke persoonlijke waarden zijn voor jou belangrijk? Juist nu.

Samen met Mickey Dekker runt Jacintha Ruppert sinds januari van dit jaar Meetables, specialist in buitengewone vergaderlocaties. Jacintha is reeds sinds 2009 zelfstandig onderneemster. Ze startte destijds met een kleine inspirerende vergaderlocatie de Amstel tafel. In 2012 is Meetables gestart en zijn inmiddels 20 locaties in de omgeving van Amsterdam en Utrecht aangesloten.

Donderdag 11 juni, Ouderkerk aan de Amstel. 

Vanochtend stond ik voor de boekenkast en viel mijn oog op het boek Co-Actief Coachen. Dat is lang geleden. Het boek wat ik verslond tijdens mijn coachopleiding in 2008, waardoor ik tevens de sprong in het diepe waagde op weg naar zelfstandig ondernemerschap.

Automatisch pak ik het. Gaat mij dit iets brengen vandaag? Bij het openslaan kom ik gelijk uit bij een waardenlijst, met de voor mij toen belangrijke waarden geel gemarkeerd. Toeval?

Focus, erkenning, groei, acceptatie, zelfstandigheid, vertrouwen.

Bij de uitleg staat: Waarden zijn belangrijke onderdelen van de manier waarop je je leven ordent en keuzes maakt. Is mij dit gelukt de afgelopen 10 jaar?

Gedurende mijn ontwikkeling als zelfstandig onderneemster hebben deze waarden inderdaad altijd een rol gespeeld, al was ik het mij niet altijd bewust. Ze hielpen mij koers te bepalen, ook al ging dit gepaard met ups en downs.

Nu in deze voor iedereen heftige tijd is er meer tijd om na te denken over wie je bent en waar je staat en welke waarden jij belangrijk vindt. Neem deze tijd en investeer juist nu in jezelf!

Waar ik bijzonder dankbaar voor ben is dat mijn bloed sneller is gaan stromen nu ik begin dit jaar een belangrijke stap heb gemaakt door mijn bedrijf samen met Mickey voort te zetten en samen verder te groeien. Daarbij geef ik wel een stukje zelfstandigheid op, maar is het juist zo fijn om een klankbord te hebben en nog meer te kunnen focussen op dat waar je goed in ben. Het geeft ook ruimte om weer geïnspireerd te worden en nieuwe ideeën uit te kunnen werken. Werken aan je bedrijf dus in plaats van in je bedrijf.

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk goed en ik kan iedereen aanraden hier tijd en middelen voor vrij te maken. Toen ik zelf nog werkzaam was als PA/MA en later als HR manager heb ik gelukkig de gelegenheid gehad diverse opleidingen te mogen volgen, die mij geholpen hebben mij verder te ontwikkelen.

Op een natuurlijke manier is, realiseer ik mij nu, door het vasthouden aan deze waarden ook de Meetables adviestak in samenwerking met Wendy Verheul van WNDY ontstaan en is onlangs de Meetables Academy opgezet. Met als doel om kennis te delen, locatiehouders te adviseren en directiesecretaresses, PA’s, MA’s en VA’s te verrijken door extra diensten aan te bieden op Meetables locaties zodat ze zich nog meer kunnen ontwikkelen.

Alles komt samen. Kijk op onze Meetables Academy pagina voor het trainingsprogramma waar we in september mee gaan starten samen met professionals op hun vakgebied Yvonne Dings van Future Proof Assistants en Tanja Egbers van I am your PA.

In deze moeilijke maanden hebben we toch manieren gevonden om te groeien, elkaar te verrijken en te versterken en gaat dit, positief gestemd als we zijn,  financieel vruchten afwerpen als het nieuwe normaal een feit is.

Heb je ook ideeën over persoonlijke ontwikkeling en hoe we elkaar kunnen versterken in de toekomst? Neem dan contact met ons op.

Over de schrijver
Jacintha Ruppert is Managing Partner van Meetables.In 2009 gestart met de Amstel tafel, de eerste inspirerende vergaderlocatie uit het Meetables aanbod.Doordat zij regelmatig nee moest verkopen verwees zij door naar andere collega's in de omgeving, zodat de klant in ieder geval werd geholpen met een gelijkwaardig en passend alternatief.Dit zette haar aan het denken en resulteerde in 2012 tot de start van Meetables, specialist in buitengewone vergaderlocaties.Inmiddels zijn er 19 bijzondere locaties bij Meetables aangesloten. Haar motto; samen bereik je meer dan alleen.
Reactie plaatsen