tips voor vergaderlocaties verhuren

Locatie-advies

Samen bereik je meer dan alleen

Naast dat Meetables buitengewone vergaderlocaties aanbiedt, adviseert Meetables ook graag locatiehouders. De afgelopen jaren is er veel kennis opgedaan en dit delen wij dan ook graag. 

Naast persoonlijk advies op maat, bieden wij nu ook een aantal producten aan om je als bestaande of startende locatiehouder verder op weg te helpen. De producten helpen je om zaken beter en makkelijker inzichtelijk te krijgen. 

Je kunt deze producten eenvoudig bestellen door ons een e-mail te sturen met de keuze van je product. Wij sturen je dan een link waarmee je de betaling kunt voldoen en waarmee je de producten dan eenvoudig kunt downloaden. Zo kun je efficiënt aan de slag en werken met producten die speciaal ontwikkeld zijn voor jouw branche!

Advies producten

Calculeren is leuk! 

Een model waarbij je overzichtelijk en eenvoudig producten kunt calculeren en inzichtelijk kunt maken wat je er aan over houdt zoals bijvoorbeeld voor je vergaderarrangement en lunch. De kostprijs- en verkoopprijsberekening kun je in 1 calculatie opnemen. Bepaal de commerciële prijs door de calculatie op kostprijs aan te maken. En kom tot een verkoopprijs. 


Indien gewenst ontvang je gratis een half uur online begeleiding.

€ 75,-
Calculeren is leuk!

Wat eten en drinken we?

Een template en handleiding waarbij je geadviseerd wordt over welke producten, mogelijke variaties en hoeveelheden die je per item aanbiedt. Deze tool neemt je stap voor stap mee, geeft inspiratie maar laat ook ruimte over voor je eigen creativiteit.
Indien gewenst ontvang je gratis een uur online begeleiding.

€ 195,-
Wat eten en drinken we?

Uitgebreide checklist

Een overzichtelijke checklist gespecificeerd per onderwerp. Waar moet een locatie aan voldoen zodat een gast professioneel ontvangen kan worden? Wat moet er (minimaal) aanwezig zijn zodat je efficiënt kun werken. Fijn voor de gast maar ook voor jou als locatiehouder. Deze checklist zorgt er voor dat je niets over het hoofd ziet en ongemakkelijke momenten worden voorkomen doordat je niet aan een vraag kunt voldoen.


€ 175,-
Uitgebreide checklist

Word je eigen stylist 

Een handleiding om tot de gewenste inrichting te komen, zonder je eigen smaak uit het oog te verliezen. Toegespitst op de kleine tot middelgrote locatie waarbij efficiënt kunnen werken op je locatie nooit uit het oog wordt verloren.€ 195,-
Word je eigen stylist

Meten is weten! 

Vooraf calculeren is altijd beter dan achteraf. Weten waar je toe bent onderneemt een stuk rustiger. Een spreadsheet om je eigen exploitatiebegroting te kunnen maken. Gebaseerd op alle mogelijke inkomsten en kosten die komen kijken bij het exploiteren van een vergaderlocatie. 


Indien gewenst ontvang je gratis anderhalf uur online begeleiding.

€ 395,-
Meten is weten!
wat is nodig om een locatie verhuren

Persoonlijk advies

Heb je behoefte aan persoonlijk 1 op 1 advies op maat voor het starten of onder de loep nemen van jouw locatie? Wendy, onze locatie adviseuse, helpt je graag. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld een power-sessie aanbieden waarbij we in een korte tijd een frisse blik en inspiratie geven voor de toekomst. Alles wat nodig is om met succes een locatie te runnen komt tijdens deze sessie van vier uur in sneltreinvaart aan bod.
Vanuit onze kennis en ervaring geven we aan wat realistisch en haalbaar is, toegespitst op je eigen situatie. Aan het einde is helder en overzichtelijk met welke actiepunten je zelf aan de slag kunt.

Tevens kunnen we je voor langere tijd begeleiden. Je weet dan dat je niets over het hoofd ziet en alles wordt op elkaar afgestemd omdat je met alle speerpunten die voor een locatie belangrijk zijn aan de slag gaat. Op die manier gaan we stap voor stap door het proces heen en wordt alles steeds overzichtelijker, efficiënter en concreter. Aan het einde van het traject ontvang je een mooi naslagwerk, waarin per speerpunt is opgenomen wat je wilt bereiken en hoe je dat concreet kunt gaan doen.

We geven je alvast enkele tips

Breng je cijfers in kaart

Wat zijn je marges? Start met je kosten eens in kaart te brengen. Weet jij wat de kengetallen zijn uit jouw branche? Hoe concreter, hoe beter!

Ken je marges

Wat verdien je op je lunch en vergaderarrangement? Kun je besparen op inkoop zonder dat je op kwaliteit inlevert? Een kostprijscalculatie kan je helpen dit in kaart te brengen.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Breng bijvoorbeeld het aantal uren dat je aan het bereiden van de lunch kwijt bent in kaart. Denk dan ook aan de inkoop van je producten en de reistijd die het met zich mee brengt.

Overzicht van werkzaamheden

Maak een overzicht met werkzaamheden voor de ‘loze’ uurtjes. Gastvrouwen/heren aan het werk en de gasten onverwacht later? Nooit een excuus om niets te doen wanneer dit overzicht aanwezig is.

Maak afspraken voor de toekomst

Weg met al het ‘achterstallige onderhoud’ in je hoofd, leg je afspraken vast met al je leveranciers. Dit werkt in drukkere tijden efficiënt en verhelderend.

Eindresultaat van een aantal Meetables locaties

We hebben inmiddels een aantal locaties geadviseerd die zich vervolgens bij Meetables hebben aangesloten. 

Bekijk hieronder het resultaat van Heidehut de Maerle en het Pakhuys.

Uitgebreide powersessie.

Tijdens het opzetten van de samenwerking met Meetables heeft Wendy Verheul een grote bijdrage geleverd in de vorm van een uitgebreide powersessie. Locatie verhuur was iets nieuws voor ons. Door deze sessie werd de onzekerheid bij sommige beslissingen weggenomen. Verder hebben wij onderwerpen behandeld waar wij niet aan gedacht hadden bij het opzetten van de locatie. Deze bijdrage van jarenlange kennis en tips heeft mede geleid tot het mooie eindresultaat!


Bas Jan Proper

Het Pakhuys - Oegstgeest

Het enige waar ik geen moment over getwijfeld heb.

Er komt veel kijken bij het opzetten van een nieuwe locatie. Keuzes Keuzes en nog eens keuzes!!


Het is best een eenzaam proces als je dat allemaal in je eentje moet doen. Een sparringpartner die met je mee kijkt en denkt. Hoe fijn is dat! Toch zonde om niet gebruik te maken van de kennis en ervaring die er al is. De keuze voor dit adviestraject, samen met Wendy, was het enige waar ik geen moment over getwijfeld heb.

Patty Bijl
Heidehut de Maerle Bussum