Waarom duurzaam vergaderen steeds populairder wordt
27 juli 2022 
in Nieuws

Waarom duurzaam vergaderen steeds populairder wordt

Duurzame vergaderlocaties worden steeds populairder. Deze locaties bieden duurzame oplossingen voor de ecologische, sociale en economische uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan. Een duurzame vergaderlocatie houdt rekening met de behoeften van de gemeenschap en kan zorgen voor de nodige diensten en faciliteiten voor vergaderingen. Dit helpt bij het verminderen van reistijd, kosten, CO2-uitstoot en het creëren van een betere werkomgeving voor alle betrokkenen. Duurzame vergaderlocaties worden ook steeds populairder omdat ze ruimten kunnen transformeren tot betekenisvolle plekken waar mensen samen kunnen komen.

Wat is een duurzame vergaderlocatie?

Een van de grootste uitdagingen voor vergaderingen is het vinden van een locatie die zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief is. Een duurzame vergaderlocatie is er een die minder energie verbruikt, een lagere CO2-voetafdruk heeft en minder impact heeft op het milieu. Het helpt ook om op de lange termijn geld te besparen door de kosten te verlagen. Het is belangrijk voor bedrijven om milieubewuste vergaderruimtes te hebben, omdat het een manier is om hun betrokkenheid bij duurzaamheid te tonen. Enkele voorbeelden van milieubewuste vergaderruimtes zijn:

  1. Een vergaderruimte met natuurlijk licht;
  2. Vergaderruimte met veel planten die de lucht in de kamer helpen filteren;
  3. Vergaderruimte met veel natuurlijk materiaal.

De impact van duurzaam vergaderen op een organisatie

Duurzaam vergaderen heeft veel voordelen voor een organisatie. Ze helpen creativiteit, samenwerking en een cultuur van out-of-the-box denken te bevorderen. Duurzaam vergaderen gaat niet alleen over milieu-impact. Ze kunnen ook een positieve impact hebben op de organisatie door de productiviteit te verhogen en stress te verminderen voor zowel de werknemers als de managers. Het belang van duurzaam vergaderen groeit omdat ze de productiviteit bevorderen en stress op kantoor verminderen.


Tips voor het huren van een duurzame vergaderlocatie 

Bij het kiezen van een duurzame vergaderlocatie spelen veel factoren een rol. De belangrijkste factor is of de vergadering een grote groep mensen zal hebben of dat het een intiem gesprek zal zijn met slechts twee mensen. Voor de een heb je natuurlijk een grotere ruimte nodig dan voor de andere vergadering. De eerste stap naar het vinden van een duurzame vergaderlocatie is het identificeren van je behoeften en vervolgens kijken welke locaties in die behoeften voorzien. Als je bijvoorbeeld een milieubewuste vergaderruimte nodig hebt, kun je groene gebouwen of natuurlijke ruimtes in de buurt van je kantoor bekijken. De locatie voor een bijeenkomst moet duurzaam zijn en niet belastend voor het milieu. Het moet ook toegankelijk zijn, wat betekent dat het dicht bij openbaar vervoer en openbaar vervoer ligt.

Hoe kies je een duurzame vergaderlocatie voor elke bedrijfsgrootte en type vergadering?

Vergaderfaciliteiten zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. Bedrijven moeten rekening houden met het soort vergadering dat ze plannen en met de grootte van hun bedrijf. Als ze een klein bedrijf hebben, kan het een uitdaging zijn om een vergaderruimte te vinden die zowel milieuvriendelijk als duurzaam voor hen is. De beste manier voor bedrijven om ervoor te zorgen dat hun vergaderingen duurzaam zijn, is door een vergaderlocatie te kiezen, bijvoorbeeld een vergaderlocatie in Utrecht, die zowel milieuvriendelijk als duurzaam voor hen is.

Over de schrijver
Mickey Dekker is Managing Partner van Meetables.Werkzaam voor Meetables sinds december 2018 en sinds 2020 managing partner samen met Jacintha Ruppert. Binnen Meetables is zij verantwoordelijk voor de marketing, sales en houdt zich bezig met new business. Tevens is zij sparringspartner voor de aangesloten locaties en 1e aanspreekpunt voor boekers van bedrijven in hun zoektocht naar de juiste locatie op basis van hun wensen.
Reactie plaatsen