Tijd voor koffie?

Met goede koffie worden gasten vrolijk, productiever en tevreden! En als locatie wil je verzekerd zijn van de lekkerste koffie en beste service. Wat is dan precies die lekkerste koffie en hoe combineer je dit met de beste service? Voor locaties een (leuke) zoektocht in koffieland. Maar waar begin je?

Stel, je gaat uit van de allerlekkerste koffie, betekent dat dan ook dat je automatisch de allerbeste service levert? Om dit voor jezelf te kunnen bepalen is het goed om een aantal dingen op een rijtje te zetten:

  • Hoe groot is je locatie? Met andere woorden, hoeveel gasten willen er koffie drinken op je locatie?
  • Welke service wil je bieden? Maak je zelf alle koffie die gedronken wordt of willen gasten deze liever zelf kunnen pakken?
  • Heb je een vaste wateraansluiting nodig?
  • Wat mag de inkoopprijs van een kopje koffie zijn en hoe bereken je dit?
  • Wil je veel verschillende soorten koffie aanbieden?
  • Welke uitstraling past bij je locatie?
  • Welk koffiekoppen, glazen of mokken ga je aanschaffen?
  • Is duurzaamheid een belangrijk thema voor je?

Met het beantwoorden van deze vragen ben je al een heel stuk verder en kun je leveranciers benaderen en machines gaan bekijken. En dan het leukst: proeven en selecteren!

Ben je locatiehouder of wil je starten met een locatie dan help ik je graag bij het beantwoorden van deze vragen en breng je in contact met de juiste leveranciers. Tijd voor koffie?

Over de schrijver
Wendy Verheul is locatie-adviseur bij Meetables.Wendy is reeds bekend met Meetables sinds de opstartfase in 2012. Sinds oktober 2018 betrokken bij Meetables als extern adviseur van potentiële nieuwe Meetables partnerlocaties die behoefte hebben aan begeleiding om een professionele vergaderlocatie van A tot Z in de markt te zetten.Daarnaast is zij sparringspartner van de huidige locaties om hun dienstverlening te optimaliseren als de situatie hier om vraagt.
Reactie plaatsen