arrow_drop_up arrow_drop_down
21 april 2020 
in Tips

Hoe pas je jouw locatie aan op de 1,5 meter afstand samenleving?

Heb jij je als locatiehouder al kunnen voorbereiden als we straks weer gasten mogen ontvangen? Na de ‘sluiting’ van alle locaties naar aanleiding van de coronacrisis zijn wij direct begonnen met het bedenken van een strategie voor als de locaties weer bezocht gaan worden. Waar moet je aan denken als je constant 1,5 meter afstand wilt bieden? We helpen je graag.

  1. Parkeren
    Mochten gasten tegenlijk aankomen, is het noodzakelijk om parkeervakken af te zetten zodat iedereen die uitstapt 1,5 meter afstand kan houden.
  2. Looplijnen
    Anderhalve meter afstand houden is verder dan je denkt. Maak het de gasten daarom gemakkelijk door looplijnen op de vloer te maken en anderhalve meter voor de koffiemachine af te plakken.
  3. Opstelling
    Zet je tafels en stoelen zo neer dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zit. Het gevolg hiervan is dat je helaas minder mensen kunt ontvangen. Er moet namelijk ook genoeg loopruimte tussen tafels en stoelen zitten. Mocht je niet willen minderen in capaciteit? Dan kun je kijken of er afscheidingen van plexiglas tussen tafels geplaatst kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat de gasten wat dichter naast elkaar gezet kunnen worden.
  4. Brandschone omgeving
    Ontvang je je gasten bij de entree? Zet een speciale plexiglazen tussenwand neer. Geef goede instructie geven hoe de locatie gebruikt dient te worden, zo ontstaan er geen verwarringen. Bied voldoende desinfecterende handgel aan en zorg ervoor dat deurkrukken en trapleuningen extra vaak schoongemaakt worden.
  5. Vermijd zoveel mogelijk contact
    Om contact zo veel mogelijk te vermijden kun je complete lunchpakketten aanbieden. Serveer het eten niet op schalen, hierdoor vermijd je zo veel mogelijk infectie gevaar.

Meetables gaat ervan uit hiermee goed voorbereid te zijn op de nieuwe situatie en ook voor de branche en andere horeca ondernemingen als voorbeeld te dienen en hiermee te laten zien wat de mogelijkheden zijn zodra de horeca voorzichtig haar deuren weer mag openen.

Over de schrijver
Mickey Dekker is Managing Partner van Meetables. Werkzaam voor Meetables sinds december 2018 en sinds 2020 mede partner. Tijdens haar afstuderen aan de hotelschool Den Haag heeft zij als eindopdracht onderzoek gedaan naar de kansen van en mogelijkheden voor Pop-Up locaties en heeft dit gelijk in samenwerking met Meetables in de praktijk kunnen brengen. Inmiddels zijn er 3 Pop-Up locaties actief en zullen er meerdere volgen. Mickey is naast algemeen management, verantwoordelijk voor de Pop-Up locatie tak en verzorgt daarnaast de marketing en social contentplanning.
Stephan
Door

Stephan

op 23 April 2020

Leuk en nuttig om allemaal te lezen Mickey, dank!

Reactie plaatsen