Hoe gaat het nu met Eefje van Zwier?
10 augustus 2020 

Hoe gaat het nu met Eefje van Zwier?

Bij Zwier, de vrijhaven van de stad, wordt er gelukkig nog flink door vergaderd. Het voordeel van deze unieke vergaderlocatie is dat je heerlijk buiten kunt zitten met je team, zonder dat je gestoord wordt door anderen. Wij geloven dat iedereen effectiever, creatiever en meer verbonden is als je ontspannen bent. Zwier is een locatie die dit graag mogelijk maakt. Hen doel is om naast effectieve meetings ook ontspanning toe te voegen aan jullie vergaderdag. Dit kan heel simpel door gebruik te maken van het buitenterrein, het water op te gaan, maar ook door één van de inspirerende Team Sessies. Staan er meer dagen gepland? Overnachten in de Zwier Tenten brengt iedereen uit het hoofd en in het lijf. Dat geeft nog eens extra energie binnen het team! Ben je ook benieuwd hoe het er nu aan toe gaat bij deze unieke plek? Je leest het hier.

Hey Eefje, kun je in het kort uitleggen waar Zwier zich dagelijks mee bezig houdt?

Zwier is een familiebedrijf dat al 60 jaar bestaat. Van oorsprong is het een havenbedrijf met een camping. Sinds 4 jaar bestaat Zwier, de vrijhaven van de stad. Zwier is dichtbij de stad én dichtbij de natuur. Je kunt bij ons vergaderen, logeren en varen. Een fijne plek waar je je laat leiden door wat goed voelt. Je krijgt hier positieve energie en gaat weer vol inspiratie naar huis.

Wat zijn jullie kernwaarden?

Zwier is ontstaan vanuit waarden. De belangrijkste zijn dat we authentiek, eerlijk, open en kwetsbaar zijn. Zwier is constant in beweging, we blijven ontwikkelen, durven dromen en zijn flexibel. We hebben vertrouwen in elkaar en in onze gasten en voelen ons verantwoordelijk voor de aarde. Tenslotte doen we dit samen, met aandacht en op onze eigen wijze.

Wat is jullie drijfveer? Waarom doen we dit?

Bewust zijn creëren is onze drijfveer. Wij geloven dat teams effectiever, creatiever en meer verbonden zijn als je ontspannen bent. Bewust zijn geven we onder andere mee door onze ‘Social box’. Hier passen 15 telefoons in en zo nodigen we gasten uit na te denken over het gebruik van een smartphone. De keuken van Zwier prikkelt en inspireert. We koken vegetarisch, biologisch met seizoensgebonden producten en verse kruiden uit onze moestuin. De reacties zijn heel positief. Wij doen het graag nét even anders en hopen een zaadje te planten.

Waarom kiezen gasten voor jullie locatie? Wat maakt jullie bijzonder?

We zijn zoveel meer dan een vergaderlocatie. Naast dat de ruimtes super comfortabel en licht zijn hebben we een mooi buitenterrein aan de Vinkeveense Plassen. Je kunt bij ons suppen, kanoën, zeilen en varen of een mooie wandeling maken door natuurgebied Botshol of naar de eilanden op de Plassen. Zoals wij het zeggen, ‘tijdens een drukke dag even uit je hoofd, in je lijf’. Als je bij ons logeert in luxe Zwier tenten kun je ’s avonds samen een kampvuurtje maken. Het belangrijkste is: we zijn flexibel en hebben aandacht voor onze gasten. En het ligt 5 minuten van de A2, vlakbij Amsterdam.

Door welke veranderingen zijn jullie heen gegaan de afgelopen jaren?

We zijn volop in ontwikkeling. We leren en groeien. Zowel Zwier als bedrijf als team, dat vinden we beide even belangrijk. Zwier is gegroeid van een vergaderlocatie naar twee ruimtes, de Werfplaats en de Huiskamer. We bouwen nu 9 havenhuisjes, zodat je niet alleen in tenten kunt overnachten, maar vanaf oktober ook in de herfst en winter bij ons kunt logeren. Als team staan we regelmatig stil bij deze ontwikkelingen en maken we bewuste keuzes die passen bij onze waarden.

Hoe is de corona periode geweest voor jullie?

Het was een spannende en onwerkelijke periode, want de zakelijke agenda was ineens leeg. Maar we hebben alles behalve stilgezeten. Ons team is gelukkig flexibel en creatief, dus we hebben gekeken naar wat er wél mogelijk was. De particuliere markt heeft een enorme behoefte om naar buiten te gaan, te ontspannen en even te ontsnappen aan het thuiszijn. We hebben onze luxe Zwier tenten de hele week verhuurd, in combinatie met volpension, aan particuliere gasten. Onze vergaderruimte de Huiskamer hebben we ingezet als restaurant. Het ‘BuitenThuis arrangement’ is een enorm succes. Eigenlijk zitten we zo goed als vol vanaf het eerste openingsweekend.

Verder hebben we van onze voorraad opgemaakt en hier heerlijke, voedzame soep van gemaakt om verspilling te voorkomen en eenzaamheid tegen te gaan. Bewoners uit de buurt konden gratis Zoep-liefde schenken aan iemand die dat wel kon gebruiken. Dit bezorgden wij aan de deur. De mensen waren enorm verrast!

Zien jullie nu alweer de boekingen binnen komen?

Jazeker! Het start zelfs eerder dan normaal. In augustus zijn we nagenoeg volgeboekt, dat was voorheen niet het geval. Superfijn!
Welke les heb je hieruit genomen?

We weten nu hoe wendbaar en flexibel we zijn als team en hebben onze creativiteit gebruikt om in een korte tijd een ander concept neer te zetten. Projecten als ‘Zoep-liefde’ en het ‘BuitenThuis arrangement’ geven ons energie. Op het moment dat de zakelijke markt weer bijeen mocht komen hebben we snel geschakeld en hiervoor ruimte gemaakt.

Waar vraagt de markt nu om volgens jullie?

Extra aandacht, flexibiliteit, (buiten)ruimte en frisse lucht.
Het is nog steeds een onzekere periode en ieder persoon heeft hierbij een ander gevoel of een andere mening. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, zowel bij het contact vooraf als op de dag zelf. Ook vraagt de markt om flexibiliteit in de (annulerings)voorwaarden in het geval van een lockdown. In samenspraak met de Meetables locaties hebben we die voorwaarden dan ook versoepeld.

En Zwier leent zich perfect om naar buiten de te gaan. We geven onze gasten in de ochtend een kaart met (korte) wandelroute om tussen door een frisse neus te kunnen halen.

Zijn er verder nog andere ontwikkelingen? Hebben jullie zakelijke wensen? Of zakelijke doelen?

We willen onze positieve footprint vergroten. We hopen zoveel mogelijk bewustzijn te creëren, omdat wij geloven dat de wereld hiermee een stukje mooier en beter wordt. Hier zetten wij ons dagelijks met veel liefde en aandacht voor in. Wie goed voor zichzelf zorgt, doet dit ook voor anderen en de aarde.

We bouwen op dit moment aan 9 havenhuisjes, zo circulair mogelijk. Het is vanaf oktober ook mogelijk om 2 dagen bij Zwier samen te komen. Ons doel is dat we uiteindelijk 20 havenhuisjes hebben en misschien wel meer.

Waarom ben je aangesloten bij Meetables?

Samen staan we sterker, we leren van elkaar en ondersteunen elkaar. Daardoor groeien we beide. Meetables heeft een mooi netwerk van opdrachtgevers opgebouwd. En andersom, als wij geen plek hebben en ik verwijs een opdrachtgever door naar Meetables wordt daar positief op gereageerd. Het is tenslotte vaak een online zoektocht om een fijne locatie te vinden. Een win-win situatie. Daarnaast (onder)steunt Meetables ons ook bij vragen en bij zichtbaarheid van Zwier en Meetables als collectief. Wij zijn erg te spreken over de fijne samenwerking!

Over de schrijver
Mickey Dekker is Managing Partner van Meetables. Werkzaam voor Meetables sinds december 2018 en sinds 2020 managing partner samen met Jacintha Ruppert. Binnen Meetables is zij verantwoordelijk voor de marketing, sales en houdt zich bezig met new business. Tevens is zij sparringspartner voor de aangesloten locaties en 1e aanspreekpunt voor boekers van bedrijven in hun zoektocht naar de juiste locatie op basis van hun wensen.
Reactie plaatsen