Hoe bereid ik een vergadering voor?
09 maart 2020 
in Tips

Hoe bereid ik een vergadering voor?

1. Voorbereiding is alles

Regel nummer 1 is op zijn minst het dubbele aan tijd te besteden aan de voorbereiding dan de tijd die staat voor de meeting. Dus voor een 1 daagse vergadering, plan op zijn minst 2 dagen tijd in voor de voorbereiding. Meer is natuurlijk nog beter.

2. Zorg dat alles logistiek geregeld is

Boek een van de buitengewone vergaderlocaties van Meetables die zorgen voor een 9+ beleving, incl. de nodige technische infrastructuur zoals een lcdscherm of beamer en goede wifi. Zorg samen met Meetables op basis van jouw wensen ook voor een culinaire invulling van de dag incl, vers gemaakte koffie, thee en fris en zoete- en hartige versnaperingen. Indien nodig, reserveer voldoende hotelkamers. Dit is mogelijk op onze locaties: Villa Oldenhoff, De Witte Dame of Zwier

Verzend de uitnodigingen ruim van te voren en vergeet niet het adres te vermelden! Zorg ook dat de begin en eind tijd van de vergadering in het eerste gedeelte van de uitnodiging staat. En vraag mensen niet te vertrekken voor het einde van de meeting.

3. Bepaal de agenda met alle deelnemers

Zorg er voor dat je voldoende tijd hebt voor ieder vergaderpunt. Probeer een natuurlijk verloop in de agenda bouwen en eindig niet met het meest belangrijke topic. Je hebt misschien de tijd aan het eind van de meeting hard nodig als het bespreken van de andere topics onverhoopt langer duurt dan gedacht.

4. Zorg dat er voldoende tijd is

Het is fijn als je rustig alle topics kunt doornemen. Zorg ook voor voldoende tijd voor het bespreken van zaken die niet op de officiële agenda staan. Sommige deelnemers zien andere voor het eerst en waarderen deze tijd om te netwerken of andere zaken te bespreken. Bij een meerdaagse bijeenkomst, plan het diner goed en ga niet naar die hippe tent waar de muziek zo hard staat dat men elkaar niet meer kan verstaan.

5. Zorg dat ieder agendapunt leidt tot een overeenstemming

…of de bevestiging dat men het niet met elkaar eens is. Niets is vervelender dan 2 uur vergaderen zonder enig resultaat.

6. Het leiden van een meeting is geen one man show

Als facilitator of voorzitter ben je de deelnemers tot dienst. Luister naar iedereen. Iedere deelnemer heeft iets toe te voegen. Iedereen heeft gelijk, vanuit hun visie. Toon compassie.

7. Het leiden van een vergadering is intensief werk

Zorg voor voldoende nachtrust. Jouw enthousiasme en energie is besmettelijk. Als jij energiek bent, zijn de deelnemers dat ook. Hou het energie niveau van de meeting in de gaten. Zorg voor zogenaamde energizers of oppeppers indien nodig.

8. Het juist afsluiten van de meeting is net zo belangrijk als een goede start

Zorg dat je voldoende tijd hebt voor een afsluitronde en vraag de deelnemers of de vergadering aan hun verwachtingen heeft voldaan, wat goed was en wat de volgende keer beter moet. Wees niet bang voor kritiek, iedere vergadering is een kans om iets nieuws te leren.

Team Meetables helpt je graag de dag zelf op een van onze locaties goed te laten verlopen, zodat je je geheel kunt richten op andere belangrijke zaken die ook aandacht behoeven.

Bel ons op 020-2011190 of mail naar info@meetables.nl voor de mogelijkheden.

Over de schrijver
Jacintha Ruppert is Managing Partner van Meetables.In 2009 gestart met de Amstel tafel, de eerste inspirerende vergaderlocatie uit het Meetables aanbod.Doordat zij regelmatig nee moest verkopen verwees zij door naar andere collega's in de omgeving, zodat de klant in ieder geval werd geholpen met een gelijkwaardig en passend alternatief.Dit zette haar aan het denken en resulteerde in 2012 tot de start van Meetables, specialist in buitengewone vergaderlocaties.Inmiddels zijn er 19 bijzondere locaties bij Meetables aangesloten. Haar motto; samen bereik je meer dan alleen.
Slaapwijsheid
Door

Slaapwijsheid

op 18 May 2020

Vooral de laatste tip is belangrijk. Goede nachtrust zorgt ervoor dat je scherp bent. Maak van slapen een prioriteit. Wie niet genoeg slaapt, neemt minder goede beslissingen, is minder creatief en vangen niet de juiste signalen van collega’s op. En dat is niet wat je wilt voor een goede meeting.

Sensolife
Door

Sensolife

op 27 Apr 2021

Planning is natuurlijk prioriteit nummer 1 om een meeting te kunnen regelen. Dit dient namelijk tot in de puntjes te zijn uitgewerkt en dient er voor alles goed te worden nagedacht. Wat ook belangrijk is is een goede nachtrust. Slecht slapen zorgt voor meer kans op slechte beslissingen maken of maakt het moeilijker om goed op te letten tijdens de meeting. Fijn dat u dit in het artikel benoemd

Reactie plaatsen