arrow_drop_up arrow_drop_down
5 financiële tips voor ondernemers tijdens de coronacrisis
15 april 2020 
in Tips

5 financiële tips voor ondernemers tijdens de coronacrisis

Naast dat Meetables vergaderlocaties aanbiedt, adviseert Meetables ook graag. De afgelopen jaren is er veel kennis opgedaan en dit delen wij dan ook graag. De gegeven tijd waar we nu mee te maken krijgen kan verschillend ingezet worden. Het is belangrijk om tijd te nemen voor jezelf maar ook voor je business. Hoe zit het met je financiën? Heb je daar in je dagelijkse leven de tijd voor om bij stil te staan? We helpen je graag een handje met hoe je hier mee aan de slag kunt. Hieronder een overzicht van 5 financiële tips.

 1. Breng je cijfers in kaart
  Wat zijn je marges? Start met je kosten eens in kaart te brengen. Weet jij wat de kengetallen zijn uit jouw branche? Hoe concreter, hoe beter!
 2. Ken je marges
  Wat verdien je op je lunch en vergaderarrangement? Kun je besparen op inkoop zonder dat je op kwaliteit inlevert? Een kostprijscalculatie kan je helpen dit in kaart te brengen.
 3. Hoeveel tijd ben je kwijt?
  Breng bijvoorbeeld het aantal uren dat je aan het bereiden van de lunch kwijt bent in kaart. Denk dan ook aan de inkoop van je producten en de reistijd die het met zich mee brengt.
 4. Overzicht van werkzaamheden
  Maak een overzicht met werkzaamheden voor de ‘loze’ uurtjes. Gastvrouwen/heren aan het werk en de gasten onverwacht later? Nooit een excuus om niets te doen wanneer dit overzicht aanwezig is
 5. Maak afspraken voor de toekomst
  Weg met al het ‘achterstallige onderhoud’ in je hoofd, leg je afspraken vast met al je leveranciers. Dit werkt in drukkere tijden efficiënt en verhelderend.

Hopelijk helpt dit je wat verder op weg. Mocht bijvoorbeeld een kostprijscalculatie iets zijn waar je niet thuis in bent en heb je behoefte aan meer advies en concrete handvatten om aan de slag te gaan? Wendy, onze locatie adviseuse, helpt je graag. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Over de schrijver
Mickey Dekker is Managing Partner van Meetables. Werkzaam voor Meetables sinds december 2018 en sinds 2020 mede partner. Tijdens haar afstuderen aan de hotelschool Den Haag heeft zij als eindopdracht onderzoek gedaan naar de kansen van en mogelijkheden voor Pop-Up locaties en heeft dit gelijk in samenwerking met Meetables in de praktijk kunnen brengen. Inmiddels zijn er 3 Pop-Up locaties actief en zullen er meerdere volgen. Mickey is naast algemeen management, verantwoordelijk voor de Pop-Up locatie tak en verzorgt daarnaast de marketing en social contentplanning.
Reactie plaatsen