Hoe organiseer je een geslaagde netwerkbijeenkomst?
09 maart 2020 
in Nieuws

Hoe organiseer je een geslaagde netwerkbijeenkomst?

Hoe organiseer je een geslaagde netwerkbijeenkomst?

Netwerken is belangrijk voor je onderneming. Door het uitbreiden en onderhouden van contacten kun je nieuwe opdrachten binnen halen. Veel ondernemers bezoeken daarom regelmatig netwerkbijeenkomsten.

Misschien ligt het niet direct voor de hand om zelf een netwerkbijeenkomst te organiseren. Toch is het aan te raden hier eens over na te denken. Op jouw netwerkbijeenkomst kun jij bepalen wie er komt en wat er gebeurt. Jouw netwerk zal samenkomen op een locatie die jij gekozen hebt en zal deelnemen aan het door jou samengestelde programma. De genodigden hebben één ding gemeen en dat is dat ze verbonden zijn met jouw onderneming. Door zelf een netwerkbijeenkomst te organiseren, kun je dus je eigen onderneming in de spotlights zetten.

Hoe pak je dit aan?

Er zijn een paar dingen van cruciaal belang. Ten eerste de locatie. Daar weten wij bij Meetables, specialist in buitengewone vergaderlocaties alles van. Met meerdere buitengewone vergaderlocaties in de omgeving van Amsterdam en Utrecht zorgen wij iedere dag voor een 9+ beleving van onze gasten.

Een Meetables locatie is warm en stijlvol en beschikt over voldoende mogelijkheden voor jouw bijeenkomst. Op een aantal locaties zijn er meerdere ruimtes die in sommige gevallen ook met elkaar kunnen worden verbonden, zodat je je gasten eerst kunt opvangen en kunt voorzien van een drankje. Belangrijk is ook dat de locaties goed bereikbaar zijn en er voldoende parkeergelegenheid is. Over de culinaire invulling denken we graag met je mee. Op een aantal locaties werken we met eigen koks, of werken we samen met goede cateraars.

Wat ga je doen?

Ten tweede is het belangrijk wat je gaat doen. Een tip: Geef de bijeenkomst een thema. Hier kun je dan een boeiend programma aan vast knopen. Denk aan een goede spreker of een interessante presentatie. Meetables heeft contacten met diverse inspirators en boekingsbureaus die de bijeenkomst een extra dimensie kunnen geven. Onmisbaar is hierbij een interactief gedeelte, zoals een spel of sessies in groepen. Dit zorgt voor uitgebreid contact tussen de verschillende deelnemers en komt het netwerken ten goede. Een bijeenkomst eindigt meestal met een borrel, zodat de mensen nog verder kunnen praten.
Vergeet niet te bedenken wie je uitnodigt. Bedenk wat je uit de bijeenkomst wilt halen en pas de doelgroep daarop aan.

Praktische tips

Begin op tijd. Verstuur de uitnodigingen vroeg, anders staat ieders agenda volgepland. Verder kun je kijken of je de kosten van de bijeenkomst kunt beperken door bedrijven te laten sponsoren in ruil voor reclame tijdens het event (praatje, banner, gadgets). Wanneer je besluit een paar keer per jaar een bijeenkomst te organiseren kun je vanaf de tweede bijeenkomst om entreegeld vragen.

Resultaat

Je eigen bedrijf staat in de spotlights. Wanneer een andere ondernemer een positief gevoel overhoudt aan jouw event is dit ook gunstig voor het imago van jouw bedrijf. Als je een paar keer per jaar een bijeenkomst organiseert, zie je jouw relaties regelmatig. En dát… komt jouw netwerk ten goede.

Meetables helpt je graag bij het vinden van de juiste netwerklocatie en denkt met je mee over de invulling. Bel 020-2011190 voor meer informatie of mail naar info@meetables.nl

Over de schrijver
Jacintha Ruppert is Managing Partner van Meetables.In 2009 gestart met de Amstel tafel, de eerste inspirerende vergaderlocatie uit het Meetables aanbod.Doordat zij regelmatig nee moest verkopen verwees zij door naar andere collega's in de omgeving, zodat de klant in ieder geval werd geholpen met een gelijkwaardig en passend alternatief.Dit zette haar aan het denken en resulteerde in 2012 tot de start van Meetables, specialist in buitengewone vergaderlocaties.Inmiddels zijn er 19 bijzondere locaties bij Meetables aangesloten. Haar motto; samen bereik je meer dan alleen.
Reactie plaatsen