Management Drives

know better. do better

Ontwikkel organisaties en teams vanuit de drijfveren van mensen

Management Drives ondersteunt de performance verbetering van individu, team en organisatie, vanuit de kracht van mensen en hun intrinsieke drijfveren. Met onze waardenvrije methodiek en unieke software maken wij inzichtelijk wat een persoon motiveert. Daarmee bieden wij een gemeenschappelijke taal om gedrag binnen het team en de organisatie bespreekbaar te maken en blijvende veranderingen door te voeren.

Management Drives gebruikt een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur. Ontdek Management Drives zelf tijdens een van de gratis online MD Experience events en ontvang je eigen drijfverenprofiel.

Management Drives theorie

Drijfveren zijn motivatoren die voorspellen hoe een team of persoon zijn kennis, vaardigheden en competenties inzet. De theorie van Management Drives is gestoeld op de studies van Clare W. Graves (1914 – 1986) en is al in een vroeg stadium geautomatiseerd. Graves baseerde zich op Jung en Maslow. Onze zes kleuren hebben elk een betekenis op organisatie- en teamniveau en op iemands persoonlijk leiderschap.

Management Drives is uniek, omdat het een verbinding legt tussen:

  • Organisatieontwikkeling en cultuur
  • Teamontwikkeling
  • Individueel Leiderschap

Wat wil jij ontwikkelen?

Leiderschap

Een kwestie van doen.

Leiderschap kun je niet leren, maar je kunt het wel ontwikkelen. Het is een kwestie van durven, uit je comfortzone komen en doen. Ken jezelf, ken die ander en “do it”. Leer inschatten welk gedrag wanneer adequaat is.Team ontwikkeling

Geen uitje, maar echte verandering.

Teamontwikkeling is een continue proces. Een eenmalige sessie zorgt voor bewustwording. Management Drives zorgt vervolgens voor de beweging en de borging in het team, in de praktijk.Organisatieverandering

Organisatieverandering begint bij mensen.

Omstandigheden veranderen. Kunnen jouw mensen die verandering maken? Ben je in staat om jouw mensen te motiveren om mee te gaan in de verandering? Motiveer je mensen zoals zij gemotiveerd willen worden. Management Drives ondersteunt je voor een succesvolle organisatieverandering.

Project Start up

Geen tijd om elkaar uitvoerig te leren kennen.

Kenmerk van projecten is dat er altijd druk op ligt. Te weinig tijd en diversiteit aan mensen. De software van Management Drives zorgt dat een project goed start en dat mensen effectief en met plezier samenwerken.
Zelfsturende teams

Goede zelfsturing, iedereen telt mee.

Bij de implementatie van zelfsturende teams gaat het erom dat iedereen inbreng kan leveren en dat het team gebruik maakt van de kracht en energie van de mensen. Iedereen is verantwoordelijk en moet op elkaar kunnen vertrouwen.Fusies en cultuurverandering

Hoe maak je de omslag?

Fusie en cultuurontwikkeling is niet abstract, maar gaat over motivatie en gedrag. Motivatiefactoren zijn bepalend voor een succesvolle fusie en bepalen ook de cultuur. Inzicht in deze factoren leidt tot beweging en succesvolle verandering.Mastering Leadership

Leiderschapsstijlen

Ontdek de MD Experience

We zijn altijd bereikbaar voor vragen en advies. Bel ons gerust op: 030 - 63 55 40 00 of mail ons via de button hieronder. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.