Vergaderlocatie
Kompastoren

Vergaderen in de voormalige watertoren van Mijdrecht.

Ervaar de locatie

Informatie over de locatie

Kompastoren
• Gelegen in Mijdrecht, tussen Amsterdam en Utrecht en 10 min vanaf de A2. 
• Industriële vergaderlocatie geschikt tot 14 personen
• Meerdere ruimtes te huur, stijlvol ingericht
• Tot wel 40 kilometer uitzicht vanaf de top
• Gratis parkeren 200 meter afstand, trainer parkeren naast de deur
• Aparte keuken/lunchruimte, ook te gebruiken als break-out
• Diner op locatie mogelijk

Hotel in de omgeving:
• Hotel Mijdrecht Marickenland

Restaurant in de omgeving:
• Rendez vous
• Rechthuis
• Burgerlijk

Faciliteiten
• 75 inch LCD scherm
• Fip-overs, wifi, pennen en notitieblokken

OP NAAR DE TOP

Ruimte voor ontmoeting op elk niveau

Met vijf compartimenten en twaalf verdiepingen biedt de Kompastoren in Mijdrecht ruimte voor ontmoeting. Je kunt er vergaderen, trainen, werken of in bijzondere setting bijeenkomen met wie en voor welke gelegenheid jij wenst.

De voormalige watertoren, nu Kompastoren, in Mijdrecht werd in 1937 gebouwd en zorgde voor schoon drinkwater in Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Voor die tijd maakten mensen gebruik van stadspompen, regentonnen of gewoon rivierwater. Er heersten dan ook veel epidemieën zoals bijvoorbeeld Cholera. Watertorens zijn dus cruciaal geweest voor de gezondheid en levensduur van de bevolking. 

 

Wat is een watertoren eigenlijk?

Een watertoren zorgde voor een goede en gelijkmatige druk op het waterleidingnetwerk. Daarom zijn ze altijd hoog; de hoogte was nodig om die druk te veroorzaken. Eerst werd er gezuiverd grondwater omhoog gepompt naar de waterbak en vervolgens volgde het water de route omlaag naar het waterleidingnet. Een watertoren had ook een bufferfunctie: er werd meer water opgeslagen dan in principe nodig was om zo piekmomenten van waterverbruik op te kunnen vangen, zoals bijvoorbeeld in de ochtend als veel mensen tegelijk douchen.

 

Herbestemming
Voor veel Mijdrechters werd de toren een ijkpunt in het vlakke landschap. Ook voor ondernemer en geboren en getogen Mijdrechter Yourick Fokker. “Als we vroeger met het gezin op vakantie waren geweest en terugreden, was ik altijd blij als ik de toren weer zag. Het was als een soort kompas en hoorde voor mij bij thuiskomen.” Door de komst van elektronisch geregelde pompinstallaties werd de watertoren in 2006 buiten werking geteld. Yourick Fokker ziet een bruisend tweede leven voor ‘zijn’ toren en koopt het met een aantal compagnons in 2009 van Vitens Waterleidingbedrijf. De watertoren van Mijdrecht wordt nu Kompastoren: naar het ijkpunt dat het hem en veel Mijdrechters altijd is geweest. 

Compartiment Torenkamer

Loft, Entresol & Woonkeuken - geschikt tot 14 personen.

In de top van de voormalige watertoren op vierendertig meter hoogte, vind je het compartiment Torenkamer. Deze ruimte bestaat uit drie verschillende lagen die in semi-open verbinding met elkaar staan. Boek je dit compartiment voor je meeting dan heb je alle drie de ruimtes exclusief voor jouw groep beschikbaar. De loft, voor meetings met het mooiste uitzicht en de plek waar je je snel thuis voelt. De entresol, voor jouw creatieve break-outs. De woonkeuken voor een informele start en gezellige lunchplek.

Activiteiten op locatie/in de omgeving:
- Zang workshop
- Escaperoom

Compartiment Lekvloer

Deze industriële vergader- trainings of coachingruimte gevestigd in de voormalige Lekvloer van de watertoren is bijzonder geschikt voor echt kleine groepen tot 6 personen. De karakteristieke originele elementen zoals de pompinstallatie en het kenmerkende balkon zorgen voor een unieke sfeer. Je kunt hier vergaderen aan de tafel, loungen in de zithoek en staand brainstormen. Er is een kleine keukenpantry voor tijdens je meeting, maar voor het eerste kopje koffie, de lunch en de afsluitende borrel heten we je welkom in het Kompascafé op de begane grond

Wat een beleving!

De Kompastoren is zo’n locatie waar je hart sneller van gaat kloppen. Waar je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de buitenkant en je wordt verrast door de binnenkant. Een met recht unieke locatie door de industriële stoerheid, inspiratievol door de warme en stijlvolle inrichting en creatief opwekkend door de unieke details. Ik gun iedereen een meeting op deze bijzondere plek. Good luck on your way up.





Ervaringen de Amstel tafel

Linda op Locatie (LOL), Linda Kerkhoven:

Absolute aanrader

Wij, Kids First, hebben ons kantoor op de vijfde etage van de Kompastoren, voorheen de waterbak van de watertoren. Op deze hoogte hebben we een geweldig uitzicht over Mijdrecht en Vinkeveen, en zelfs de Arena kunnen we zien. Naast een mooie ruimte om kantoor te houden, biedt de Kompastoren ook vele mogelijkheden. Bij binnenkomst in de Kompastoren wordt je direct verwelkomt door een gezellige ruimte waar alle ‘bewoners’ van de Kompastoren elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. De vergadergelegenheid op de bovenste etage(s) is uniek qua inrichting en met alle gewenste faciliteiten. De service is prima. Geen vraag is gek genoeg, mogelijkheden zijn eindeloos. Kortom, wij van Kids First vinden de Kompastoren de meest unieke werkplek in de regio De Ronde Venen.
ervaringen Ervaringen de Amstel tafel

Kids First

Zaalhuur
Compartiment Torenkamer
2 tot 14 personen
1 dagdeel € 590,=
2 dagdelen € 790,=


Compartiment Lekvloer

2 tot 6 personen
1 dagdeel € 350,=
2 dagdelen € 550,=

Food & Beverages
Vergaderarrangement 1 dagdeel € 14,50
Vergaderarrangement 2 dagdelen € 23,50
Luxe lunch € 25,50

Alle prijzen zijn excl. btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op

Kompastoren

Simone Borgstede (ma, di, wo en vr)
Jessica Hupsel (do)

Industrieweg 6
3641 RM Mijdrecht
085 0075520
www.kompastoren.nl