Blijf op de hoogte
Download brochure
 

Interview José Hamilton van De Hoftafel in Kortenhoef

18 april 2017

 

 

 

De boomstamtafel
“Mijn eerste aanraking met Meetables kwam toen Jacintha (eigenaresse van Meetables) mij benaderde voor interieuradvies. Zij was namelijk bezig met het opzetten van vergaderlocatie - de Amstel tafel- en vroeg of ik haar wilde helpen met de inrichting. Doordat ik een achtergrond heb als interieurstyliste maar ook in de mode was dit een logische stap. Daarnaast gaat de relatie tussen Jacintha en mij al een tijd terug, we zijn namelijk jeugdvriendinnen.


Initieel was het idee om een coachruimte en diverse flexplekken op te zetten. Maar toen we samen op pad gingen, liepen we tegen een prachtige grote houten boomstam-tafel aan. Hier konden we echt geen nee tegen zeggen. Dit vormde eerst wel een obstakel, het was namelijk een behoorlijke investering maar ik zei: ‘dit moet je gewoon doen.’ De tafel werd aangeschaft en met acht man naar binnengedragen. Achteraf gezien was dit de basis voor het Meetables-gevoel, namelijk ontmoeten aan de tafel.


Daardoor ben ik zo bij Meetables betrokken geraakt, dat ik mijn eigen locatie begon De Hoftafel. Deze locatie biedt veel mogelijkheden, met een grote tuin waar zowel geluncht als geborreld kan worden. Het is geschikt voor grote en kleine groepen. En ook hier staat de tafel weer centraal.”

 

Persoonlijk – warmte – gezelligheid
“De Hoftafel is een heel mooi en authentiek pand. Het is een voormalige woonboerderij uit 1851 en die sfeer straalt het ook uit. Je hebt tegenwoordig veel vergaderlocaties die heel nieuw en design gedreven zijn. Maar juist de authentieke sfeer in dit pand zorgt voor verfrissing, vergeleken met wat je veel ziet. De ligging is heel privé. Het ligt verscholen in het groen met een prachtige grote tuin rondom, hierdoor heb je alle privacy. De omgeving leent zich goed voor een prachtige wandeling of fietstocht. Alles bij elkaar straalt het warmte en gezelligheid uit.

Persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk op een vergaderlocatie. Ik sta bijvoorbeeld altijd bij de deur om de gasten welkom te heten en de jas op te hangen. Maar je moet je ook weten te onderscheiden met de vergaderlocatie op zichzelf. Het is belangrijk dat je aandacht geeft aan de inrichting. Het gaat om de details. Die zorgen ervoor dat mensen die binnenkomen gelijk onder de indruk zijn. De setting is dan gelijk heel ontspannen, iedereen is comfortabel en dat zorgt voor een goede basis voor de training-sessie. ”

“Blijkbaar gaan er steeds meer mensen zich op het vergadervlak bewegen. Juist daarom is het heel belangrijk dat wij blijven doen waar we goed in zijn. Dat doen we door ons te onderscheiden met onder andere die persoonlijkheid en oog voor details. Wij moeten gewoon heel erg onze kwaliteit bewaken. Daarom is het belangrijk om in contact te blijven met de klanten, hun wensen te achterhalen en daarop in blijven spelen. Zo kun je jezelf blijven verbeteren.”


Liefde en passie voor het werk
“Ik vind het heel erg plezierig dat we allemaal gelijkgestemd zijn bij Meetables. Als ik een telefoontje pleeg met wie dan ook van Meetables, of het nu een andere locatiehouder is of iemand van kantoor, iedereen heeft hart voor de zaak. We werken intensief samen en denken in oplossingen. Hoe kunnen we onze klanten zo goed mogelijk bedienen?

Ik doe zelf dit werk met heel veel liefde en passie. Maar daarnaast is het ook heel hard werken. Je stopt er zoveel liefde in. Ik werk samen met een andere gastvrouw en een kok, en daar ben ik heel dankbaar voor. Zij werken ook op dezelfde wijze. Samen met de gastvrouw en kok heb ik een passie voor eten en die kun je terug vinden in onze culinaire suggesties.
Eerlijke en pure voeding, waar je je goed bij voelt dat vind ik belangrijk. Het is weer dat stukje persoonlijkheid dat ik dit nu hier bij deze vergaderlocatie terug laat komen.

Mensen zien dat, die persoonlijke aandacht, want de waardering die ik hier terugkrijg is heel leuk. Dat mensen heel dankbaar zijn als ze weggaan en iets schrijven in het gastenboek, of dat je als reactie krijgt op LinkedIn “it was absolutely wonderful” Die waardering geeft echt een YES gevoel. ”

 

 


Naar het overzicht