Blijf op de hoogte
Download brochure
 

Interview met eigenaren van Meetables vergaderlocatie Villa Oldenhoff

03 april 2015

 

 

Van Bed & Breakfast naar unieke vergaderlocatie
Han: “In 2009 zijn wij begonnen met het bouwen van onze villa en deze hebben wij in 2010 geopend, destijds met het idee om een Bed&Breakfast te beginnen. Met de ruimte die we hadden dachten wij er al snel aan om ook een vergaderlocatie te beginnen. Het werd niet alleen door ons opgemerkt, mensen begonnen er ook naar te vragen. Binnen een half jaar startte naast de B&B ook de vergaderlocatie Villa Oldenhoff. ”


Suzanne: “De samenwerking met Jacintha van Meetables volgde daarop. Alles wat er gedaan moet worden om een bijeenkomst van begin tot eind goed te verzorgen, werd op deze manier optimaal ondervangen. Wij doen waar we goed in zijn en zo sta je samen sterk. Het is gewoon een goede wisselwerking.”

De kracht van de locatie
Han: “Wat Villa Oldenhoff zo bijzonder maakt is absoluut de locatie, maar daarnaast zijn wij ook gewoon een bedrijf en dat wordt opgemerkt. Wij zijn niet alleen een B&B met vergadermogelijkheid, maar hebben ook een paardenbedrijf. Wij doen alles zelf en de gasten zien dat wij echt onderdeel zijn van het bedrijf als geheel. ”


Suzanne: “Vanaf het begin af aan zijn wij altijd kritisch geweest op de kwaliteit van onze service. Het is belangrijk dat de kwaliteit van je catering en koffie goed is. Mensen zien dit en waarderen dit. Dit geeft ook een persoonlijke twist. Wij zijn zelf ook heel erg betrokken bij ons bedrijf. Klanten komen hier en zijn vaak toch wat nerveus, ‘doet de beamer het wel’ of ‘is het wel de juiste opstelling’. Wij stellen ze gerust en zijn flexibel. Dat is ook de kracht van je locatie, de persoonlijke service die je biedt.”
Han: “Wij zeggen altijd, alles is mogelijk.”

Het ‘Meetables- gevoel’
Han: “Het concept waar wij aan zijn begonnen is succesvol. Mensen komen hier binnen en zeggen: ‘wat een mooie keuken’, dan hoef je eigenlijk niets meer te doen. Mensen voelen zich gelijk thuis. En dat komt ook door Meetables. Ik weet nog goed hoe het begon met Meetables. Wij gingen hier open en ik vertelde Jacintha (oprichtster Meetables) dat ik een vergaderlocatie ging beginnen. Jacintha was toen nog alleen verantwoordelijk voor haar vergaderlocatie de Amsteltafel. Meetables bestond nog niet.

Toen gingen we samenwerken en we stuurden regelmatig klanten naar elkaar door als we bezet waren en gaven elkaar daar commissie voor. Op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat we onze krachten beter konden bundelen. Toen ik dat opperde zei Jacintha ‘ grappig dat je dat zegt, ik heb ooit bedacht zelf een bedrijf te beginnen in vergaderlocaties, dat is mijn droom.’


Die start, de gehele samenwerking is dan ook de beste beslissing die we hebben genomen. Dat moment dat we samen met Jacintha hebben gezegd dit gaan we doen. Dat geeft mij een mooi en warm gevoel. Jacintha is Meetables en zorgt met haar team dat alles op de achtergrond geregeld wordt. Iedereen kan doen waar hij goed in is voor en achter de schermen. Daarnaast bewaakt zij het Meetables-gevoel. Alles klopt bij Meetables op elke locatie en elke boeking. Het is de kracht van de samenwerking die ons steeds laat groeien.”


De ontwikkeling van de vergadermarkt
Han: “Servicegerichtheid, persoonlijke benadering en unieke plekken dicht bij kantoor worden steeds belangrijker. Je ziet dat alles steeds luxer wordt, dus ook voor ons gaat het niveau steeds omhoog. Het is altijd een uitdaging om je te blijven onderscheiden.” 


Suzanne: Mensen hebben steeds meer de behoefte om weg te zijn van de drukte op kantoor en niet afgeleid te worden door telefoon, computers of collega’s. Ze gaan graag de buitenlucht in. Wij bieden die mogelijkheden.”

Geen eenheidsworst
Han: “De vergaderlocatie op zich, de kwaliteit en uitstraling van de plek zijn belangrijk. Dat wat je goed doet, moet je vooral blijven doen. Herkenning is de sleutel. Net als creëren van een totaalbeleving. Onze kok Simon is bij ons ook heel belangrijk. We haalden eerst onze broodjes bij een cateraar maar vonden dit maar niets. Suzanne vond dat het beter kon en is toen een kok gaan zoeken. We hebben toen diverse dingen geprobeerd maar met Simon bieden we de kwaliteit die we willen. Soms krijgt hij een applaus als dank voor hetgeen hij heeft verzorgd. ”


Suzanne: “Wij stralen daarmee professionaliteit uit en dat is uniek. Je voelt het gelijk als je hier binnenkomt. Wij zijn geen eenheidsworst.”


Han: “Mensen begrijpen best hoe moeilijk het is iets goeds neer te zetten. Ze komen hier en dan zeggen ze, we zien dat jullie hier wat aan bijdragen. Laatst kwam een klant met een ander bedrijf vergaderen uit dezelfde branche toen gaven ze aan,’ de meeting zelf was pittig en geven we een 6,5 maar de locatie was een 9! ’Dat is heerlijk om te horen.”

 

Interview afgenomen door:
Marije Jansen - stagiaire
laatste jaar student opleiding Media Informatie en Communicatie

 

 


Naar het overzicht
 

Media