Blijf op de hoogte
Download brochure
 

Interview Jennifer Kops van unieke vergaderlocatie Loetje aan 't IJ

23 maart 2015

 

 

Jennifer Kops is verantwoordelijk voor de Meetables vergaderlocatie Loetje aan ’t IJ. Ooit begonnen bij Loetje in Ouderkerk a/d Amstel als serveerster, is zij nu het eerste aanspreekpunt voor de banqueting bij Loetje aan ’t IJ.

Wat betekent Meetables voor haar?

 

Meetables en Loetje
“Meetables is persoonlijk en inspirerend. Het was de juiste zet om Loetje en Meetables samen te brengen, het is namelijk een perfecte wisselwerking. In 2013 ben ik met Meetables in aanraking gekomen. Loetje aan ’t IJ was toen net geopend, met de twee zalen die er waren wisten de eigenaren niet zo goed hoe ze dat moesten aanpakken. Ik werd benaderd om samen met Meetables dit te gaan exploiteren. Toen ben ik met Jacintha (oprichtster Meetables) gaan kijken wat de mogelijkheden waren.

Het grote scala aan bedrijven dat Meetables inmiddels heeft gecreëerd zorgt bij ons ook voor een breed klantenbestand. Loetje stond natuurlijk al op de kaart maar met Meetables hebben wij zo een heel nieuw concept gecreëerd. Van een bekende bank tot een groot advocatenkantoor, wij krijgen het allemaal over de vloer. Daar is Meetables ook sterk in, het aantrekken van de juiste grote bedrijven. Ik heb van een grote bank wel diverse afdelingen hier gehad, maar dat maakt het werk juist leuk en afwisselend.”

Een bruisende hotspot aan ‘t IJ
“Wat Loetje aan ’t IJ zo bijzonder maakt is het panorama uitzicht over het IJ. Het is een architectonisch pand dat is uitgewerkt in glas. Het is geïnspireerd op haar omgeving, de schepen die liggen in het IJ. Als je naar rechts kijkt zie je IJmuiden en als je links kijkt zie je Amsterdam Centraal, wat weer het bruisende stadsleven van Amsterdam laat zien. Met Botel, de NDSM werf en de jachthaven Marina om de hoek vormen wij een unieke hotspot.

Maar daarnaast is Loetje als concept bijzonder, laagdrempelig, huiselijk en gezellig. Met grote rustiek houten tafels en comfortabele stoelen stralen wij dit ook echt uit. Gastvrijheid en flexibiliteit vinden wij vanuit Loetje heel belangrijk. De klant zegt misschien eerder, bereikbaarheid of parkeerplekken. Maar ik vind het belangrijk dat ik iemand een kop koffie kan aanbieden als deze al om zeven uur ‘s ochtends voor de deur staat."

Loetje aan ’t IJ als unieke vergaderlocatie
“Als vergaderlocatie is bij Loetje aan ’t IJ alles mogelijk. Iedere opstelling, lunch of een walking diner. Daarnaast zijn alle technische mogelijkheden aanwezig van een LCD scherm tot een muziek installatie. Als locatiehouder moet je uniek zijn met wat je aanbiedt. Dit doen wij met onze service. Ik denk dat je ook je eigen concept moet blijven houden. Je hebt natuurlijk genoeg andere vergaderlocaties maar dan zit je in een heel corporate omgeving als een hotel. Je zet je juist neer als vergaderlocatie als je een plek biedt waar mensen zich thuis voelen. Bedrijven willen ook eens iets anders zien en daar speelt Meetables goed op in. Zo hebben bedrijven ook wat om te brainstormen, ze kijken naar buiten en zien dan het uitzicht over het IJ en geen bedrijventerrein.


Reacties van klanten hebben naast betrekking op onze locatie ook vaak betrekking op onze samenwerking met Meetables. Die samenwerking loopt namelijk heel soepel. Alles dat wordt doorgegeven bij Meetables is terug te vinden bij de locatie, van het koekje bij de koffie tot de beamer. Het zit hem in de kleine details. ”

De markt van vergaderlocaties
“Toch zie ik elke dag dat er steeds meer vergaderlocaties ontpoppen. Het hele concept vergaderen is zich aan het uitbreiden. De woorden van Meetables, buitengewoon en inspirerend zijn behoorlijk aangeslagen de laatste jaren. Dat zie je hier in de buurt van de NDSM-werf zeker gebeuren omdat het zo’n inspirerende plek is. Daar gaat het ook om, dat je als locatie inspireert. Bedrijven zijn dan ook bereidt om hier meer geld aan uit te geven. Loetje probeert daarin mee te groeien, maar daarnaast klein te blijven, want dat is wat we zijn, laagdrempelig. ”

 

Interview afgenomen door:
Marije Jansen - stagiaire
laatste jaar student opleiding Media Informatie en Communicatie


Naar het overzicht
 

Media