Blijf op de hoogte
Download brochure

3 typen locatieboekers

Elk bedrijf heeft zijn eigen stijl als het gaat om het organiseren van een externe vergadering. Als verantwoordeljjke voor een locatie krijg je dan ook dagelijks te maken met een diversiteit aan stijlen. Wat voor de ene opdrachtgever heel belangrijk is, vindt de andere opdrachtgever totaal niet relevant.

Sommige opdrachtgevers doen al jaren het zelfde, anderen kiezen na veel wikken en wegen een locatie uit. Weer anderen vragen bergen offertes op en maken dan pas hun keuze. Voor Meetables en de bij Meetables aangesloten vergaderlocaties die zelfstandig hun boeken verzorgen is het handig om te weten welk type boeker ze voor zich hebben. Door slimme vragen te stellen proberen wij de informatie zo snel mogelijk te achterhalen.

Drie typen locatieboekers

Ervaring leert dat loatieboekers grofweg in te delen zijn in drie categorieën:

  • de ervaren en zelfverzekerde boeker
  • de twijfelaar
  • de chaoot

De ervaren, zelfverzekerde boeker

De zelfverzekerde boeker weet precies wat hij of zij wil en wat de deelnemers willen. Dit type boeker is zakelijk, geeft overzichtelijk het programma door, is op de hoogte van het aantal personen en belangrijke details als dieetwensen. Wijzigingen geeft dit type boeker tijdig door en hij of zij verwacht van de locatie dat de bijeenkomst precies verloopt zoals afgesproken.

Tip:

Ben je zo een type boeker? Laat Meetables eens meedenken, je kunt zomaar verrast worden met nieuwe ideeën. Andersom geldt hetzelfde: wij proberen onze bezoekers ook te verrassen met ons doel een 9+ gevoel te creëren door o.a. een professionele service, flexibele instelling en persoonlijke manier van werken.

De twijfelaar

De twijfelaar zoekt veel contact, voornamelijk per telefoon en stelt vooral veel vragen. Dit type laat zich graag geruststellen door de ervaren Meetables medewerkers, of door onze collega's op locatie die zelf de boekingen verzorgen.

Tip:

Ben jij zo een type boeker? Vraag ons om één contactpersoon, die alles voor je in de gaten houd en het lijntje kort houdt. Wij werken met een vast team, dus dat is wel zo prettig voor je.

De chaoot

De chaoot komt er lastminute achter dat er papieren niet geprint zijn of dat er bijvoorbeeld toch deelnemers met dieetwensen zijn. In dit geval zullen wij als Meetables sneller zelf contact opnemen met de chaoot om zaken te checken dan andersom.

Tip:

Weet je dat je wat chaotisch bent? Geef het aan, Meetables of onze locatiehouders kunnen je helpen door het overzicht te bewaren. Wij hebben vaak al snel door dat we te maken hebben met een wat chaotisch type. Probeer afspraken zo duidelijk mogelijk op papier te zetten.

 

Herken je je in één van deze types? Welke dat ook is, Meetables komt ze dagelijks tegen en dat maakt het werk juist zo dynamisch en interessant. Want elke meeting verdient de ruimte en juiste aandacht!

 

Ontdek de Meetables vergaderlocaties, laat je adviseren en raak geïnspireerd. Wij zorgen voor de 9+ beleving.

 

 

 

Bron: www.secretaressenet.nl