arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe gaat het nu met Stephan van Veldschuur Muizenburg?
15 juli 2020 

Hoe gaat het nu met Stephan van Veldschuur Muizenburg?

Nadat we meerdere locatiehouders hebben gesproken hoe zij de afgelopen tijd hebben ervaren, is het nu tijd om het woord te geven aan vergaderlocatie Veldschuur Muizenburg. Een unieke vergaderlocatie in Soest, midden in de bossen. De ideale plek voor een heisessie.

Hey Stephan!
Kun je in het kort uitleggen waar Veldschuur Muizenburg zich dagelijks mee bezig houdt?

Veldschuur Muizenburg is een voormalige koeienstal naast het woonhuis Muizenburg, gelegen op Landgoed Pijnenburg. Aan de rand van de bossen tussen Soest, Baarn en Lage Vuursche. De authentieke balkenstructuur van de stal is behouden gebleven en wij hebben hierin een kleinschalige vergader- en trainingslocatie van gemaakt voor maximaal 16 personen.

Wat zijn jullie kernwaarden?

Een inspirerende locatie waar je je thuis kunt voelen in een rustige, bosrijke en landelijke omgeving. Persoonlijke aandacht, comfortabel en ongedwongen.

Wat is jullie drijfveer?

Het delen van onze prachtige woon- en werkomgeving met anderen. Daarom willen we onze bijzondere locatie inzetten om groepen te kunnen ontvangen en een plezierige setting te bieden voor hun bijeenkomsten.

Waarom kiezen gasten voor jullie locatie? Wat maakt jullie bijzonder?

De unieke ligging die landelijk is, met zowel velden als bossen direct in onze voor- en achtertuin. Een onverwachte plek die heel centraal is, maar toch weg van de drukte. Daarnaast het exclusieve karakter, persoonlijke aandacht en geen andere groepen om je heen. Je hebt de ruimte en tuin eromheen echt helemaal voor jezelf. Als je ons nodig hebt zijn we direct om de hoek, maar je kunt ook ongestoord de hele dag je gang gaan.

Door welke veranderingen zijn jullie heen gegaan de afgelopen jaren?

Wij zijn vanuit de Utrechtse binnenstad hiernaartoe verhuisd en waren direct verkocht door de ruimte en rust om ons heen. De stad missen we dus helemaal niet. We hebben een jaar gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de Veldschuur en konden in september 2019 van start. Dat liep direct al heel goed, mede door het klantenbestand van Meetables, waar we direct veel aanvragen van kregen. Tot de corona uitbrak hadden we dus direct al een bezetting die boven onze verwachting was.

Hoe is de corona periode geweest voor jullie?

Uiteraard viel de verhuur volledig stil en werden veel boekingen geannuleerd of verplaatst. Gelukkig hebben we naast de Veldschuur ook allemaal nog onze eigen activiteiten, die onverminderd door gingen. Door de afgelegen ligging van onze plek, waanden we ons ook wel in een soort van bezinning. Tijd om even weer pas op de plaats te maken en na te denken over de toekomst.

Zien jullie nu alweer de boekingen binnen komen?

Jazeker. Sinds dat we 1 juni weer open konden, hebben we alweer zo’n 10 groepen mogen verwelkomen. De aanvragen voor de komende maanden lopen ook weer door, zoals voor de lock-down.

Welke les heb je hieruit genomen?

Dat je soms niets kan veranderen aan de situatie en je erbij neer moet leggen. En het was fijn dat we niet volledig afhankelijk zijn van de Veldschuur, zoals oorspronkelijk ook niet de bedoeling was.

Waar vraagt de markt nu om volgens jullie?

We merken dat mensen weer behoefte hebben elkaar “live” te ontmoeten. Vaak kan dat nog niet op kantoor, maar wel op een ruimere locatie waar men met voldoende afstand elkaar weer kan zien, zaken met elkaar kan uitwisselen en vooral ook even met iets meer ontspanning met elkaar kan omgaan. Uiteraard rekening houdend met de nodige maatregelen, maar daar ook weer niet in doorslaan.

Zijn er verder nog andere ontwikkelingen? Hebben jullie zakelijke wensen? Of zakelijke doelen?

We gaan dit najaar aan de slag met de laatste fase van de tuin rondom de Veldschuur. De bedoeling is dat er enkele gezellige en afgescheiden hoekjes gaan ontstaan, waar onze gasten ook gebruik van kunnen maken. Verder gaan we vooral door op de ingeslagen weg, want dat bevalt ons en onze gasten tot nu toe heel goed.

En dan als laatste vraag, waarom ben je aangesloten bij Meetables?

Toen wij bezig waren met het opstarten van Veldschuur Muizenburg, werden we benaderd door Jacintha. Zij vroeg of we ons wellicht aan zouden willen sluiten bij Meetables. Tijdens een kennismaking nam ze ook Wendy mee om te kijken of zij ons nog kon helpen in de opstartfase. Ons aansluiten bij een gevestigde naam met een bijbehorend klantenbestand sprak ons zeker aan en we hoefden daardoor ook niet in alles zelf het wiel uit te vinden. Het adviestraject met Wendy was zeer leerzaam en waardevol; daar hebben we nu veel profijt van.

 

 

Over de schrijver
Mickey Dekker is Managing Partner van Meetables. Werkzaam voor Meetables sinds december 2018 en sinds 2020 mede partner. Tijdens haar afstuderen aan de hotelschool Den Haag heeft zij als eindopdracht onderzoek gedaan naar de kansen van en mogelijkheden voor Pop-Up locaties en heeft dit gelijk in samenwerking met Meetables in de praktijk kunnen brengen. Inmiddels zijn er 3 Pop-Up locaties actief en zullen er meerdere volgen. Mickey is naast algemeen management, verantwoordelijk voor de Pop-Up locatie tak en verzorgt daarnaast de marketing en social contentplanning.
Reactie plaatsen